Zwangere buiken als kunstwerk voor geboortezorg petitie

Gepubliceerd op 30 juli 2023 om 17:15

Vrijdag 27 juli 2023 heb ik vrijwillig meegewerkt aan de ludieke actie die Linda Bregman had georganiseerd voor het behoud van de afdeling verloskunde in het HagaZiekenhuis Zoetermeer, voorheen LangeLand. Het actiecomité was samen met de Zoetermeerse kunstenaressen Verolique Jacobse, Fieke Hordijk en Sylvia Essenberg en mijzelf aanwezig op het plein voor de C&A.

Op het Promenadeplein heb ik samen met de drie kunstenaressen een aantal buiken van zwangere vrouwen beschilderd om aandacht te vragen voor het mogelijk sluiten van de afdeling. Veel zwangeren, verloskundigen en anderen die iets met het onderwerp hebben, hebben al getekend.

De andere initiatiefnemers hebben winkelend publiek en toeschouwers gevraagd om de petitie te ondertekenen.  “Het is geen protest maar een ludieke actie”, zegt Bregman die voor de actie toestemming van de burgemeester en de politie heeft gekregen.

Wil je ook de actie steunen? Klik hier om de petitie te tekenen 

De media heeft er ook veel aandacht aan gegeven, zo is Hart van Nederland geweest, Focus op Zoetermeer en van het Streekblad Zoetermeer was fotograaf Gerard van Warmerdam en verslaggeefster Hélène Ouwerkerk aanwezig. Op Radio West en ZFM Zoetermeer is Linda hier ook over te horen geweest.

Streekblad Zoetermeer 

Uitzending Hart van Nederland kies 28 juli 202322:32 (op 9.36 min over de belly paint actie)

UItzending Focus op Zoetermeer  

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.